...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



miércoles, 30 de abril de 2008

ToP 5 bLoGs CuLtUrALs...

Són molts els blogs oberts pels meus companys per reflexionar sobre el periodisme cultural: teatre, exposicions, música, cinema... Alguns blogs m’han captivat pels seus textos i l’estil literari, altres per la seva estètica i, alguns, per ambdues coses.

Retalls de cultura és el títol escollit per l’Alba Carmona per titular el seu blog. Es tracta d’un blog que dóna tranquil·litat al llegir-lo amb tot tan ben organitzadet. És un blog molt original. Els retalls de cultura, així és com anomena ella els seus textos, estan classificats per Internet, llibres, música, televisió... A més a més, l’Alba regala una agenda de cinema amb les últimes estrenes d’interès. Té un estil literari molt personal i utilitza molt les metàfores i les comparacions, recursos que fan créixer en qualitat els seus retalls.

Segons l’Alba, Comentari cultural, el blog de la Maria Àngela Tous, és el mirall dels seus retalls de cultura. És cert. Totes dues tenen un estil molt semblant, tot i que de la Maria Àngela destaco un estil més irònic. A Comentari cultural s’ofereixen temes molt diferents, des d’anàlisis de programes de televisió fins a reflexions dels orígens de Cristòfor Colom.

Contes des quatre saisons és el reflex més proper a la seva autora, Marina Laboreo. Aquest blog captiva als seus lectors per la sensibilitat de l’autora i el seu idealisme cultural, negant-se a viure la cultura des d’una òptica comercial i de masses. La Marina ens ofereix un resum de la cultura amb sabor a hivern, primavera, estiu i tardor.

Vaig riure molt amb el títol del blog d’en Robert Sendra, Pardals al cap. Aquest blog m’agrada per la seva heterogeneïtat i per la seva actualitat. En Robert penja molts vídeos per il·lustrar els seus textos i potencia la participació amb enquestes sobre els Oscar, la televisió o el cinema.

Per últim, dels companys de la tarda, m’agradaria destacar el blog Lidia Expósito, Bcn culture 08. Vull destacar aquest blog pel seu toc periodístic. És un blog cultural, sí, però en ell es comenten l’art i la cultura des d’una òptica periodística que m’agrada. A més a més, Lidia Expósito ofereix molts links d’interès en el seu blog per estar informats de l’actualitat cultural i per visitar obres de teatre, cinema, concerts...

No hay comentarios: