...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



viernes, 18 de abril de 2008

VaLoRaCiOnS cOnStRuCtiVeS?

Molt de temps ha passat de la primera edició d’Operación Triunfo presentada per Carlos Lozano i emesa per Televisió Espanyola. Ja són sis les edicions d’aquest programa i enrere queden molts dels triunfitos com Naim Thomas, Mireia o Geno. Alguns d’ells com Bisbal, Chenoa, Bustamante i la nostra Rosa d’Espanya han vist créixer considerablement els seus ingressos i han enlluernat amb els seus concerts i cançons a molts fans. El resultat de la indústria d’OT són aquestes sis edicions.

Enrere han quedat també els alumnes assenyats de l’acadèmia que escoltaven sense dir ni piu el veredicte del jurat. Al mateix temps, també ha quedat enrere el jurat educat que tractava de ser el menys cruel possible amb les seves valoracions. Ara i des de l’anterior edició d’OT ha arribat la generació Risto Mejide, en la qual allò que està de moda són els productes publicitaris, el to gamberro i les provocacions.

Algunes de les frases a les quals ens tenia acostumats el senyor Risto és: “Eres como un consolador. Perfecta en la ejecución, pero tremendamente fría en el sentimiento.” Així és com aquest membre del jurat va valorar una de les actuacions de Lorena, una de les concursants de l’any passati guanyadora de la cinquena edició d’OT.

Del que no hi ha cap dubte és de què Risto Mejide ha creat tot un fenomen, un producte com diria ell. Va arribar un moment en què la gent no posava Tele 5 per veure cantar als concursants, sinó per veure les valoracions del senyor Mejide. Arriba un punt en què el morbo de veure al membre d’un jurat deixar l’autoestima d’un concursant pel terra és més emocionant i distrau més que una actuació perfectament afinada.

No obstant, el producte Mejide va passar de la seva fase de llançament i creixement a una nova fase de maduresa quan una càmera indiscreta va gravar les xuletes de Risto Mejide. Es va descobrir, doncs, que les valoracions d’aquest membre del jurat tan carismàtic no eren fruit de la reflexió després de l’anàlisi de les diverses actuacions, sinó que ja les portava preparades de casa fos quina fos la interpretació musical que realitzessin els concursants.

Risto Mejide ha tornat a la càrrega en la sisena edició d’OT d’enguany en una nova etapa de renovació del seu producte. Continua sent un tant groller i provocador, però presenta cert aire més tolerant i respectuós. L’única cosa que queda ara per saber és quants triunfitos passaran de l’èxit de l’acadèmia a l’oblit en aquesta nova edició d’Operación Triunfo.



Aquí us deixo amb algunes de les valoracions que el senyor Risto Mejide va regalar als concursants de la sisena edició de OT de l’any passat:



No hay comentarios: