...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



miércoles, 12 de marzo de 2008

ViDa a LeS rAmBLeS...

L’enquesta de Virgin Travel Insurance feia palès l’opinió dels turistes anglesos sobre les Rambles de Barcelona: una de les quatre atraccions turístiques més decebedores del món. No obstant això, no trobaràs gaire lògica en aquesta apreciació si un dia et dediques a passejar per les Rambles.

El passeig de Barcelona està ple de gent, paradetes, floristes, quioscos i les famoses estàtues vivents de les Rambles. Sens dubte, les estàtues són una icona del passeig pels turistes de tot el món. La gent passa per davant seu, s’hi acosta i observa durant uns minuts el seu espectacle. Els més generosos deixen alguna monedeta i les estàtues ho agraeixen amb un canvi de moviment o deixant-se fer una fotografia.

Sovint ens quedem amb la part més superficial de les estàtues i només els hi dediquem un breus instants sense acabar de copsar el sentit de la seva actuació. Darrera de les estàtues vivents hi ha grans artistes que veuen en la seva obra molt més que un simple hoby. A les Rambles hi ha grans professionals provinents del teatre o del món de la dansa que pretenen mostrar el seu art a tot aquell qui tingui una estoneta.


Les estàtues vivents de les Rambles són un fenomen artístic de masses en si mateixes. Tothom qui ve a Barcelona no s’atreveix a marxar sense veure-les en persona. Aquests artistes perfeccionen cada dia la seva obra per aportar algun element diferent que renovi l’espectacle. Aguanten sense moure gairebé ni una pestanya per sorprendre després a l’espectador amb un moviment inesperat. Així doncs, les estàtues vivents de les Rambles no només són un art, sinó que també formen part de la cultura catalana i són una icona del passeig barceloní més visitat a nivell mundial.

No hay comentarios: