...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



miércoles, 12 de marzo de 2008

L'ABCD...

És més que sabut que la gran majoria de lectors compren el diari amb el qual s’identifiquen ideològicament. També hi ha, per suposat, qui li agrada comprar-se cada dia un diari diferent per poder comparar la cobertura informativa que cada mitjà fa de la realitat en què vivim. S’ha de dir, és clar, que els primers corren el risc de perdre’s grans seccions i suplements de la competència si únicament consumeixen un diari específic.

El professor de Producció Periodística, Xavier Mas, ens va dir que el suplement cultural que fa l’ABC és un dels millors suplements culturals que tenim a Espanya. No obstant, segurament molta gent desconeix aquest suplement per no voler comprar un diari tradicional de dretes com és l’ABC.

He visitat la versió digital del suplement i, efectivament, comparteixo l’opinió del professor Mas. La pàgina web està molt ben estructurada. No cal anar obrint un pdf i un altre sinó que els articles estan dividits en diferents seccions a la pàgina d’inici: Libres, Teatre, Art, Música, Cine, Arquitectura i Disseny, Firmes, Internet i Còmic. Es tracta, doncs, d’una classificació molt àmplia i exhaustiva de la qual poden gaudir els lectors.

A diferència d’altres suplements culturals, l’ABCD no fa ús de la pedanteria i d’excessius tecnicismes que puguin dificultar la comprensió dels lectors. Sí que és cert, d’altra banda, que en determinats temes, sobretot a Música, es fan determinades al·lusions a autors no excessivament coneguts que el lector pot no conèixer. També cal destacar l’estil de l’ABCD i és que en aquest suplement no trobem crítiques ni articles sobre les típiques pel·lícules de cartellera, sinó que es potencien obres d’autors menys populars i es va més enllà de la moda del moment.

No hay comentarios: