...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



martes, 11 de marzo de 2008

ElS FrEaKiS eStAn De mOdA...

Actualment, estem assistint a una espècie d’explosió artística freakie que té com a principals mitjans difusors la televisió i Internet. Són molts els programes on podem d’actuacions sense solta ni volta d’individus que creuen posseir un art.

Un exemple seria el programa televisiu de Cuatro, Tienes Talento, on un jurat avalua les actuacions d’aquell qui es presenta i determina si té o no té talent. El guanyador de l’edició s’endurà cap a casa una substanciosa quantitat de diners, 150.000 euros. Efectivament, és cert que algunes de les persones que es presenten a aquests tipus de certàmens sí que demostren tenir una gran destresa en jocs de màgia, acrobatisme, contorsionisme, cant... D’altres, per no dir la gran majoria, farien millor de no presentar-se. El cert és que tinc un dubte. No sé si aquests últims individus pretenen viure simplement una experiència i gaudir d’uns pocs segons de fama, o bé creuen seriosa i profundament que a la sang que corre per les seves venes hi ha un cert component artístic que han de compartir amb la resta de la societat. No es tracta, és clar, de ser egoistes. Faltaria més!

Així, aquí tinc el plaer de presentar-vos un vídeo on un individu es presenta al programa comentat anteriorment, Tienes Talento. La seva gran gesta? Tirar-se pets sense parar controlant el ritme de les seves ventositats. Les reaccions del jurat van ser diverses: rialles i desaprovació. A continuació podeu veure vosaltres mateixos a l’home que està orgullós de saber com tirar-se un bon pet:





Si comencem a parlar de freakis, no acabem. La llista d’exemples és molt més que llarga. El que m’agradaria també comentar-vos en aquesta entrada és la cançó que ens representarà aquest any al Festival d’Eurovisió, que tindrà lloc el 24 de maig a Belgrad.

Al final, entre totes les candidatures ha guanyat, gràcies als espectadors de TVE, Rodolfo Chikilicuatre amb Baila el chiki chiki. Chikilicuatre és un dels personatges del programa de Buenafuente, a La Sexta. La indumentària d’aquest individu recorda a la d’Elvis Presley, amb un gran tupè, patilles quilomètriques, ulleres enormes i una guitarra petita de joguina. Aquí ho podeu veure:





El propi Chikilicuatre i els mitjans de comunicació han declarat que Espanya ha demostrat tenir sentit de l’humor amb aquesta elecció. Jo afegeixo que Espanya ha demostrat la seva voluntat de fer el ridícul al festival europeu o, si més no, que no li importa els resultats a Eurovisió. Tampoc cal, però, posar-nos les mans al cap perquè si la Rosa d’Espanya no ho va aconseguir, potser el Baila el chiki chiki ens porta a guanyar Eurovisió. I és que senyors i senyores, els freakis estan de moda!

No hay comentarios: