...CULTURA ÉS ALLÒ QUE QUEDA DESPRÉS D'HAVER OBLIDAT ALLÒ QUE ES VA APRENDRE...
André Maurois



miércoles, 27 de febrero de 2008

And ThE OsCar GoEs To...

Malgrat que la vaga de guionistes va impedir la celebració dels Globus d’Or, no ha passat el mateix amb els Oscar. La vuitantena entrega anual es va celebrar sense imprevistos el passat 24 de febrer al Teatre Kodak en tornar els guionistes de Hollywood als seus llocs de treball després de 100 dies de vaga.

Un dels beneficiats de la nit dels Oscar va ser Javier Bardem, que va guanyar l’Oscar al millor actor pel seu paper a la pel•lícula dels germans Coen, No es país para viejos. Bardem va recollir el premi de les mans de Jennifer Hudson i va fer un discurs mig en anglès, mig en espanyol. L’actor va bromejar sobre el seu pentinat a la pel•lícula afirmant que era un dels pitjors looks que havia portat durant la seva vida i... no seré jo qui li porti la contrària. Bardem va dedicar el seu guardó als germans Coen, als seus companys i a la seva mare, com no podia ser d’una altra manera.

En la seva categoria, el nostre espanyol de moda competia amb Casey Affleck per El asesinato de Jesse James; Philip Seymour Hoffman per La guerra de Charlie Wilson; Hal Holbrook per Hacia rutas salvajes y Tom Wilkinson per Michael Clayton. S’ha de dir que Bardem ja va optar a l’Oscar l’any 2001 pel seu paper a la pel•lícula Antes que anochezca, de Julian Schnabel.

De moment, la trajectòria de Bardem és un èxit internacional amb 16 guardons obtinguts als Estats Units (entre ells un Globus d’Or i el premi del Sindicat d’Actors d’Estats Units) i el Bafta britànic. A més, amb aquest últim Oscar aconseguit per Bardem, el cinema espanyol ja en disposa de setze. Alguns dels espanyols guardonats amb un Oscar són Pedro Amodóvar, José Luis Garci, Fernando Trueba y Luis Buñuel.

Per acabar, destacar la intervenció a la gala de l’humorista i presentador del programa de televisió The Daily Dhow, Jon Stewart. El presentador va aportar un to àgil entre les actuacions musicals i els interminables discursos d’agraïment. No obstant, la successió de la gala dels Oscar va demostrar el poc temps que van tenir els guionistes per preparar-la a causa de la seva vaga.


No hay comentarios: